Tara Oedayrajsingh Varma

Meditatie: “Stilte en Mindfulness”
Tara (Tarapatie) Oedayrajsingh Varma is ex- politica, sociaal maatschappelijk werker, onderneemster, begunstiger, ondersteuner, programmamaker bij St Bondru FM. Tara Oedayrajsingh Varma is Teamleader geweest in week-3 bij Bondru FM Omroep tot en met december 2017. Voorts ondersteunt zij met know how projecten Netwerk Hellen Gill and Friends


Volg ook onze nieuwsbrief waarin wij verwijzen naar activiteiten, events, publicaties, uploads.Radio programma

Tara Oedayrajsingh Varma is in diverse Radio programma’ s te gast geweest tot heden. elke 1ste donderdag van de maand (13:00-14:00 uur) te volgen, als zij haar programma presenteert bij Radio Frimangron (Roy Kaikusi Groenberg),

Voorts was zij 2 wekelijks te beluisteren op de dinsdag van 10:00-12:00 uur met haar programma bij RAZO Publieke Omroep in Amsterdam.

Daarnaast publiceert Tara O.V. ook in de Nieuwsbrief van Netwerk Hellen Gill and Friends.


Thema’s Sociaal-Maatschappelijk en Politiek

Haar thema’s zijn Kalender gerelateerd, in combinatie met actualiteiten. Zo presenteerde TaraO haar eerste programma bij Radio Frimangron op donderdag 05 april 2018. Donderdag 3 mei 2018 was zij wederom bij Radio Frimangron. Het ging over de Gemeenteraadsverkiezingen, het resultaat en de strategie bij coalitie vorming.

Daarvoor was zij enkele jaren bij Bondru FM Omroep Amsterdam. Deze organisatie is nu online actief, en in samenwerking met omroepen bij SALTO life actief.

Lees meer over Tara Oedayrajsingh Varma, op deze website en op onze website INSPIRATORS. 


TaraOedayrajsinghVarma Web2017aIk Ben Boos

Ik ben boos en niet zomaar boos, maar goed boos, erg boos.
We hebben dit jaar landelijke verkiezingen gehad.
Een van de grote thema’s was de eigen bijdrage in de gezondheidszorg.
Alle politieke partijen, de VVD uitgezonderd, waren of voor afschaffing van de eigen bijdrage of voor een forse verlaging van de kosten. Er was dus een breed gedragen consensus om hoe dan ook de eigen bijdrage van de ziektekosten aan te pakken.

De eigen bijdrage bedraagt nu euro 385,- per jaar per persoon. Mensen die gebruik maken van de gezondheidszorg, betalen dan de eigen bijdrage. Zij die gezond zijn en geen gebruik maken van de gezondheidszorg betalen niks.
Een straf dus voor mensen die ziek zijn.
Je bent ziek, dus je betaalt. Niet erg sociaal in een rijk land als Nederland.

Met de belofte de eigen bijdrage aan te pakken gingen de politieke partijen, minus de VVD, luid en duidelijk verkiezingen in. Keiharde beloften klonken elke dag overal door het land. Zieken en mensen met een kleine beurs waren blij want eindelijk werd er naar hen geluisterd.
Eindelijk zou er iets voor hen gedaan worden.
Mooi niet dus. De partijen die een kabinet gaan vormen (VVD, CDA, D66 en CU), willen niets maar ook niets doen aan de eigen bijdrage. Het is nog erger, ze waren er allemaal voor om de eigen bijdrage te verhogen naar euro 400.- wat gewoon misleidend is geweest.

Burgers zijn zodanig in actie gekomen tegen de verhoging van de eigen bijdrage, dat  partijen toch geschrokken zijn en zogenaamd burgers tegemoet zijn gekomen.

Kiezers bedrog wordt afgestraft. Ze schamen zich er niet voor met gegoochel zand in de ogen te strooien. Geen verhoging naar euro 400,-. De premie van vorig jaar blijft gehandhaafd. Sommige mensen denken dat het euro 15,- scheelt, maar neen, die 15 euro dient om aan de andere kant de maand premie ziektekosten verzekering te verhogen. Dus eigen bijdrage blijft euro 385,- en de ziektekosten premie gaat zo rond de euro 15,- als het niet meer wordt omhoog.

Wie houdt wie voor de gek?
Een der redenen waarom mensen niet meer willen stemmen.
Mensen zijn boos, en ik ook. De woede in de maatschappij is heel erg groot. Dit is zo een duidelijk voorbeeld van onderschatting om er niet goed van te worden.

Ik heb me aangesloten bij de Nationale actie Gezondheidszorg.
De groep blijft actie voeren en -pleiten voor afschaffing van de eigen bijdrage. De eigen bijdrage is vernederend, discriminerend en draagt bij tot tweedeling in de maatschappij (gezonden tegenover zieken). Mensen met een krappe beurs en vooral chronisch zieken worden in deze zwaar gestraft belast. En Waarom? Nederland hoort tot de rijkste landen in de wereld. Het gaat zeer goed met onze economie. Waarom moeten sociaal zwakkeren hier onder lijden? Hoe onmenselijk en asociaal is dit beleid?

Wel er zijn in maart 2018 verkiezingen voor de Gemeenteraad,  over ruim zes maanden dus en ik hoop dat burgers bewuster gaan stemmen en echt niet zonder kennis van zaken keuzes maakt. Mensen pas goed op, stem op partijen die er voor blijven pleiten,  iets te doen aan de eigen bijdrage. Stem voor een Sociaal waardige Democratie.

Want dit kan toch niet? Mensen in de kou laten en op kosten jagen, alleen omdat ze ziek zijn? In wat  voor samenleving leven wij? Waar begint en eindigt Beschaving?

Over deze zaak is nog veel te doen.
Het is nu een stevig politieke issue dank zij pressie vanuit de bevolking. De politiek is hier nog lang niet klaar mee. Het gaat er heftig aan toe en in de 2e kamer slaat men letterlijk flink met de vuisten op tafel.

Ook zorgverzekeraars zijn er mee bezig. Nu blijkt dat sommige zorgverzekeraars gewoon hun eigen weg gaan en wel de premie en -eigen bijdrage zelf verlagen. Deze discussie is erg belangrijk en ik hoop dat de nieuwe Rechtse Regering die er aan komt, niet alleen het Groot Kapitaal ziet zitten, maar nu echt luistert en het belang van Sociaal zwakkeren (zieken, on- en minvermogenden) in deze kwestie voor laat gaan.”

Tara Oedayraj Singh Varma jr2017mnd09